FENNTARTHATÓ MEZŐGAZDASÁG 

Fenntartható Mezőgazdaság

A fenntartható mezőgazdaság igényét leginkább a megnövekedett fogyasztás hívta életre. Az agráriumnak a 21. században jelentős kihívásokkal kell szembenéznie. Az egyik ilyen a világ népességének növekedése, ami 2022 novemberében elérte a 8 milliárd főt.

Az élelmiszer-ellátás zavartalan működése csak új területek termelésbe történő bevonásával, vagy a meglévő területeken zajló termelés hatékonyabbá tételével garantálható. Mindez a termőföld és a természeti kincsek erőteljesebb kihasználását, illetve nagyobb levegő-, víz- és talajszennyezést eredményez.

Ahhoz, hogy a következő generációk is kielégíthessék szükségleteiket, a paradigmaváltás elkerülhetetlen. A Föld természeti erőforrásainak és biodiverzitásának megőrzése a fenntartható mezőgazdaság fő célkitűzései. A környezeti fenntarthatóság érdekében a takarékos vízgazdálkodásnak, a talaj-, víz- és légszennyezés minimalizálásának, valamint a talajszerkezet javításának kiemelt szerephez kell jutnia. Ez többek között olyan módszerekkel érhető el, mint például a műtrágya és az egyéb vegyszerek használatának a csökkentése, illetve a fokozott ammónia-emisszió visszaszorítása.

Ne maradjon le legfrissebb híreinkről. Kövessen minket közösségi oldalainkon is, hogy mindig naprakész lehessen.

Keresés

Témakörök

Korábbi híreink

Vélemény, hozzászólás?