Agrobioscience for farmers

Agrobioscience for farmers

mezőgazdaság- agribiotica-miben-vagyunk-mások

Mit csinálunk másképpen?

Fenntarthatóság és innováció a gazdák számára

„Senki nem birtokolhatja azt, ami a legszebb a Földön

– de megismerheti és szeretheti. És ez a természet!” Paulo Coelho

Mi az a fenntartható gazdaság?

A bolygó, melyen élünk, az anyaföld, a természet rengeteg kincset ad nekünk – És ezeket még csak kérnünk sem kell. A fenntartható mezőgazdaság alapvetően három nagy területre osztható: gazdasági, társadalmi és környezeti szemléletmódra. Mi most elsősorban környezeti oldalról közelítjük meg a fogalmat.

  • Az átgondolt vízgazdálkodás,
  • a talaj egészégének és eredeti állapotának fenntartása,
  • a környezeti szennyezés minimalizálása,
  • illetve a biológiai sokféleség (biodiverzitás) megóvása tartozik ebbe a témakörbe.

… Egyáltalán nekünk, gazdáknak ez miért annyira fontos?

Egyrészt, mert felelősséggel tartozunk a Földért. Döntéseink, melyeket ma hozunk meg, hatással lesznek gyermekeink, unokáink jövőbeni életére, jólétére.

A fenntarthatóság elveinek érvényesítése mindannyiunk érdeke. A környezeti feltételek optimalizálása lehetővé teszi, hogy a gazdák a természeti erőforrások kiaknázásával (és nem kizsákmányolásával) biztosítsák megélhetésüket.

A beporzás visszaesése, a globális felmelegedés, az éghajlati adottságok megváltozása a termés minőségére és mennyiségére egyaránt negatív hatással vannak. A fenntartható mezőgazdaság ma már egyet kell, hogy jelentsen a hatékonyabb termeléssel!

Kihívások az állattenyésztésben és a mezőgazdaságban – zöld célok és eredmények

Szénlábnyom, légszennyezés, az ökoszisztémák savasodása… Ez csak néhány olyan probléma, mellyel a 21. században szembe kell néznünk. A környezetkárosító vegyi anyagok használata okozza talán a legnagyobb gondot.

Szerencsére a modern mezőgazdaság egyre inkább a fenntarthatóság irányába mozdul el. A környezetvédelmi szempontok mellett azonban a költséghatékonyság és versenyképesség feltételeinek is meg kell tudnunk felelni.

Számos törekvés látott már napvilágot az ártalmak csökkentése és a termelékenység javítása érdekében – melyek hol kisebb, hol nagyobb eredményre vezettek.

Agribiotica – Szívügyünk a fenntartható fejlődés!

A növényeknek csak akkor lehet értékes beltartalmuk, ha elegendő mennyiségű és megfelelő összetételű tápanyaghoz jutnak. Sokak által kedvelt megoldás a költséghatékony műtrágya alkalmazása. Azonban ez rengeteg környezeti kockázatot hordoz magában: nagy mennyiségben kijuttatva károsítja a talajéletet és a talajszerkezetet, ráadásul hosszú távon a talaj termékenységére is kedvezőtlenül hat. Egyes készítmények a pH értéket savas irányba tolják el, nem beszélve a  talajvíz nitráttal való szennyeződéséről.

Küldetésünk, hogy folyamatos fejlesztésekkel és innovációkkal támogassuk a jövő felelős gazdáit. Termékeink 100%-ban természetesek és környezetbarátak, nem minősülnek kemikáliának. Triune trágyakezelő készítményünk csökkenti a kibocsátott metángázt és az ammóniatartalmat. A Nutricharge egy biológiailag semleges műtrágya, mely stabilizálja a talaj tápelemeit.

GrowGreen növénykondicionáló szer, biostimulátor

A GrowGreen márka mögött több mint 30 éves kutatás és innováció bújik meg. A biológiai alapú műtrágya amellett, hogy optimális vitamin- és tápanyagfelvételt biztosít, nem károsítja a környezetet.

A GrowGreen Finish a napjainkban jellemző változó termesztési feltételek mellett is gondoskodik a termés magas minőségéről. Ez az ökotermesztésben engedélyezett biostimulátor elképesztően hatékony: 10 liternyi mennyiség megfelel 4 tonna szerves trágyának!

A növény megerősödik, és jobban viseli a stresszhelyzeteket, külső környezeti hatásokat. A talajszerkezet javul, a tápanyag-szolgáltató képesség megnő, a bevizesedés és a kötöttség csökken. Az értékes L-aminosavat tartalmazó innovatív szer alkalmazásával a növény tápanyagszükséglete jelentősen mérséklődik, így kevesebb műtrágyára van szükség.

Küldetésünk két alappilléren nyugszik. Egyrészt termékeink a fenntartható gazdasághoz nyújtanak praktikus segítséget, emellett pedig lehetővé teszik, hogy a gazdák alacsonyabb ráfordítás mellett magasabb hozamot érhessenek el. Ez az, amiben mi mások vagyunk!

További hírek

Biztosan ki szeretne jelentkezni?