Keresés
Keresés

Agrobioscience for farmers

Agrobioscience for farmers

mezőgazdaság- agribiotica-miben-vagyunk-mások

Mit csinálunk másképpen?

Mit csinálunk másképpen?

Fenntarthatóság és innováció a gazdák számára

„Senki nem birtokolhatja azt, ami a legszebb a Földön

– de megismerheti és szeretheti. És ez a természet!” Paulo Coelho

Mi az a fenntartható gazdaság?

A bolygó, melyen élünk, az anyaföld, a természet rengeteg kincset ad nekünk – És ezeket még csak kérnünk sem kell. A fenntartható mezőgazdaság alapvetően három nagy területre osztható: gazdasági, társadalmi és környezeti szemléletmódra. Mi most elsősorban környezeti oldalról közelítjük meg a fogalmat.

  • Az átgondolt vízgazdálkodás,
  • a talaj egészégének és eredeti állapotának fenntartása,
  • a környezeti szennyezés minimalizálása,
  • illetve a biológiai sokféleség (biodiverzitás) megóvása tartozik ebbe a témakörbe.

… Egyáltalán nekünk, gazdáknak ez miért annyira fontos?

Egyrészt, mert felelősséggel tartozunk a Földért. Döntéseink, melyeket ma hozunk meg, hatással lesznek gyermekeink, unokáink jövőbeni életére, jólétére.

A fenntarthatóság elveinek érvényesítése mindannyiunk érdeke. A környezeti feltételek optimalizálása lehetővé teszi, hogy a gazdák a természeti erőforrások kiaknázásával (és nem kizsákmányolásával) biztosítsák megélhetésüket.

A beporzás visszaesése, a globális felmelegedés, az éghajlati adottságok megváltozása a termés minőségére és mennyiségére egyaránt negatív hatással vannak. A fenntartható mezőgazdaság ma már egyet kell, hogy jelentsen a hatékonyabb termeléssel!

Kihívások az állattenyésztésben és a mezőgazdaságban – zöld célok és eredmények

Szénlábnyom, légszennyezés, az ökoszisztémák savasodása… Ez csak néhány olyan probléma, mellyel a 21. században szembe kell néznünk. A környezetkárosító vegyi anyagok használata okozza talán a legnagyobb gondot.

Szerencsére a modern mezőgazdaság egyre inkább a fenntarthatóság irányába mozdul el. A környezetvédelmi szempontok mellett azonban a költséghatékonyság és versenyképesség feltételeinek is meg kell tudnunk felelni.

Számos törekvés látott már napvilágot az ártalmak csökkentése és a termelékenység javítása érdekében – melyek hol kisebb, hol nagyobb eredményre vezettek.

Agribiotica – Szívügyünk a fenntartható fejlődés!

A növényeknek csak akkor lehet értékes beltartalmuk, ha elegendő mennyiségű és megfelelő összetételű tápanyaghoz jutnak. Sokak által kedvelt megoldás a költséghatékony műtrágya alkalmazása. Azonban ez rengeteg környezeti kockázatot hordoz magában: nagy mennyiségben kijuttatva károsítja a talajéletet és a talajszerkezetet, ráadásul hosszú távon a talaj termékenységére is kedvezőtlenül hat. Egyes készítmények a pH értéket savas irányba tolják el, nem beszélve a  talajvíz nitráttal való szennyeződéséről.

Küldetésünk, hogy folyamatos fejlesztésekkel és innovációkkal támogassuk a jövő felelős gazdáit. Termékeink 100%-ban természetesek és környezetbarátak, nem minősülnek kemikáliának. Triune trágyakezelő készítményünk csökkenti a kibocsátott metángázt és az ammóniatartalmat. A Nutricharge egy biológiailag semleges műtrágya, mely stabilizálja a talaj tápelemeit.

GrowGreen növénykondicionáló szer, biostimulátor

A GrowGreen márka mögött több mint 30 éves kutatás és innováció bújik meg. A biológiai alapú műtrágya amellett, hogy optimális vitamin- és tápanyagfelvételt biztosít, nem károsítja a környezetet.

A GrowGreen Finish a napjainkban jellemző változó termesztési feltételek mellett is gondoskodik a termés magas minőségéről. Ez az ökotermesztésben engedélyezett biostimulátor elképesztően hatékony: 10 liternyi mennyiség megfelel 4 tonna szerves trágyának!

A növény megerősödik, és jobban viseli a stresszhelyzeteket, külső környezeti hatásokat. A talajszerkezet javul, a tápanyag-szolgáltató képesség megnő, a bevizesedés és a kötöttség csökken. Az értékes L-aminosavat tartalmazó innovatív szer alkalmazásával a növény tápanyagszükséglete jelentősen mérséklődik, így kevesebb műtrágyára van szükség.

Küldetésünk két alappilléren nyugszik. Egyrészt termékeink a fenntartható gazdasághoz nyújtanak praktikus segítséget, emellett pedig lehetővé teszik, hogy a gazdák alacsonyabb ráfordítás mellett magasabb hozamot érhessenek el. Ez az, amiben mi mások vagyunk!

Ne maradjon le legfrissebb híreinkről. Kövessen minket közösségi oldalainkon is, hogy mindig naprakész lehessen.

Keresés

Témakörök

Korábbi híreink

Termékeink

Termékek

További hírek

Biztosan ki szeretne jelentkezni?