Keresés
Keresés

Agrobioscience for farmers

Agrobioscience for farmers

mezőgazdasági-termelés-agribiotica-cégfilozófia

Cégfilozófiánk, és annak kihatása a mezőgazdaságra

Cégfilozófiánk, és annak kihatása a mezőgazdaságra

Fennállásunk óta ugyanaz a szenvedély hajt bennünket. Nap mint nap a legnagyobb odaadással végezzük a munkánkat, hiszen tudjuk: tőlünk is függ a bolygó jövője. Ökológiai szemléletű növénytermesztésben és állattenyésztésben gondolkodunk: olyan innovatív technológiákat fejlesztünk ki és adunk tovább a gazdáknak, melyekkel nagymértékben csökkenthető a környezeti terhelés.

Most vagy soha – Elérkezett az idő, amikor törődnünk kell a környezetünkkel!

A jelen szükségleteit anélkül kell kielégítenünk, hogy veszélyeztetnénk a jövőt. A zöld mezőgazdasági termelés három fő célt foglal magában: a környezet állapotának fenntartása és javítása, a gazdasági jövedelmezőség és a társadalmi méltányosság tartozik ide. Ha olyan (globális) problémákat vizsgálunk, mint a bolygó védelme, a klímaváltozás, az éhezés és alultápláltság megszüntetése, az agrárszektor felelőssége óriási. Elérkezett az idő, amikor igenis törődnünk kell a környezetünkkel! Ebben nemcsak az óriáscégeknek, de a kistermelőknek is kardinális szerepe van. Ők azok, akiknek a világ összes élelmiszer termelésének több mint 30%-át köszönhetjük. Küldetésünk, hogy prémium minőségű termékeink révén a gazdákat felruházzuk a fenntartható fejlődés támogatásának képességével, miközben előmozdítjuk gazdasági növekedésüket.

Ehhez már hazánkban is adottak a megfelelő technológiák

…Hiszen mi ezeket a technológiákat tesszük elérhetővé! Termékeinkkel csökkenthető a károsanyag-kibocsátás. Készítményeink nem jelentenek fenyegetést az ökoszisztémára, a talajra és az élővilágra veszélyes kemikáliákat nem tartalmaznak.  A talaj egyébként a mezőgazdasági termelékenység szempontjából egy igen kritikus erőforrás. Termékenységének leromlása a 21. századi mezőgazdaság egyik komoly kihívását jelenti. Ezért gondoskodni kell róla, hogy megőrizze optimális ásványianyag- és szervesanyag-tartalmát. A hosszú távú fenntarthatóság iránt elkötelezett gazdák gyakran helyezik előtérbe a talaj gondozását, mert felismerik, hogy csak így érhető el egészséges növényzet- és állatállomány.

Tiszteld a természetet! – Az ökológiai gazdálkodás alapkövetelményei

Az ökológiai gazdálkodás a természetes folyamatokat részesíti előnyben – korlátozza vagy egy az egyben meg is tiltja bizonyos készítmények alkalmazását. Kerüli a mesterséges anyagokat, melyek károsak lehetnek a környezetre, élő szervezetekre. A hagyományos mezőgazdasághoz képest az ökológiai gazdálkodás például kevesebb peszticidet használ, és csökkenti a nitrát kiáramlásának mértékét a talajvízbe.

A zöld szemléletű gazdaságok jelenleg világszerte a mezőgazdasági területek csupán 1%-át teszik ki. Olyan népszerű, széles körben elterjedt módszerek tartoznak ide, mint a vetésforgó, az elnyomó fedőnövények ültetése, a megújuló erőforrások és a biológiai eredetű anyagok (például szervestrágya) kijuttatása. A biogazdálkodás a fogyasztók számára is rengeteg előnnyel jár. A legfontosabb, hogy az így előállított élelmiszerek sok esetben egészségesebbek és ízletesebbek, beltartalmuk kiemelkedő.

Termékeink teljes biztonsággal alkalmazhatók ökológiai gazdálkodásban.

A GrowGreen növénykondicionáló szer hatékony és jövedelmező megoldást kínál a szintetikus műtrágyák kiváltásához. Növeli az ásványianyag-szintet, védelmet biztosít a kártevők ellen, továbbá fokozza a betegségekkel szembeni immunitást.

A NutriCharge egy komplex, vegyszermentes műtrágya, melynek használatával mérsékelhető a klímakárosító metángáz és az ammóniatartalom. Biológiailag semleges, nem befolyásolja az élő szervezetek élettani folyamatait.

A Triune trágyakezelő készítmény lehetővé teszi a tápanyagok megtartását a hígtrágyában. Megköti az ammóniát, illetve megakadályozza az egészségügyi kockázatokkal járó kénhidrogén képződését és kipárolgását.

Javuló terméshozam és termésminőség, valamint egy fenntarthatóbb, jövedelmezőbb mezőgazdaság reménye – ez az, amit az Agribiotica kínál!

A fenntartható fejlődés céljainak támogatása mellett küldetésünk ügyfeleink maximális elégedettsége és teljes körű kiszolgálása, melyet az általunk forgalmazott prémium minőségű termékekkel érünk el. Leginkább ennek köszönhető, hogy a legtöbb megrendelőnk visszatérő vásárló.

Ne maradjon le legfrissebb híreinkről. Kövessen minket közösségi oldalainkon is, hogy mindig naprakész lehessen.

Keresés

Témakörök

Korábbi híreink

Termékeink

Termékek

További hírek

Biztosan ki szeretne jelentkezni?