Keresés
Keresés

Agrobioscience for farmers

Agrobioscience for farmers

tavaszi műtrágya Agribiotica

Műtrágya vásárlás 2021: a tavaszi műtrágya beszerzésének nehézségei és lehetőségei

Műtrágya vásárlás 2021: a tavaszi műtrágya beszerzésének nehézségei és lehetőségei

Egy valódi gazdálkodó sohasem pihenhet, hiszen a tudatos gazdák számára a december már a következő termelői év megtervezéséről és az előkészületekről szól. Vannak, akik a növekvő műtrágyaárakat látva úgy döntenek, hogy hazardíroznak és a tavaszi műtrágya beszerzésével kivárják a január-februári időszakot. A legtöbben azonban biztosra mennek és már most gondoskodni akarnak az input anyagokról.

A műtrágya vásárlás alapjai

A műtrágya online vásárlás kevésbé elterjedt.

Gyakori, hogy a gazda számára a műtrágya ára és a hatóanyagtartalma mellett fontos a nagykereskedők és gyártók képviselőivel ápolt személyes, bizalmi kapcsolat is. Az idei évben azonban a műtrágya hozzáférhetősége korlátozott; az árak az egekben, a gazdasági év hamarosan lezárul, az általános piaci feszültséget pedig a műtrágya black friday tovább növeli.

A gazdáknak olyan biztosan hozzáférhető, valóban leszállításra kerülő műtrágyakészletekre van szüksége, melyekre stabilan alapozhatják további termelési tevékenységüket. A talán, az esetleg és a meglátjuk egyszerűen nem szerepelhetnek a szótárban.

A jó tavaszi műtrágya jellemzői

A jelenlegi helyzetben a jó tavaszi műtrágya az, amelyik biztosan hozzáférhető, emellett azonban kiemelt fontosságú a műtrágya kijuttatás idejének optimalizálása, valamint a megfelelő tápanyag-összetételű trágya kiválasztása is.

Ennek meghatározásához a műtrágyázás alá kerülő földterület alapos ismeretére, a talajtani összetétel feltárására, valamint a termelt növény egyedi igényeinek pontos ismeretére is szükség van. Ezen adatok kombinációja, valamint a kijuttatott anyagok bedolgozásához megfelelő módszer megválasztása kulcsfontosságú a terméshozamok szempontjából.

A gazdáknak, hogy elkerüljék a tavaszi műtrágya vásárlás hatására nagy valószínűséggel fellépő inputanyag-hiányt, valamint a szállítási kapacitás korlátozottsága miatt fellépő szállítási nehézségeket, most kell döntésre jutniuk.

A tavaszi műtrágya kijuttatás ideje egyre közeledik

A többnyire februárban földbe kerülő sörárpa első vetésének műtrágyázása, valamint az ősszel vetett kalászosok nitrogén utánpótlása az időjárás függvényében akár január végén, február elején is aktuálissá válhat. Az alap- és fejtrágyák hozzáférhetősége megalapozza a teljes termelési év sikerét, ezért a jelenlegi helyzetben a műtrágya kijuttatás ideje pallosként lebeg a gazdák feje felett. Aki biztosra akar menni, nem bízza magát a véletlenre: még az idén vásárol, készlet hiányában pedig a már ismert beszerzési utak helyett új alternatívákat keres.

Az Agribiotica válasza a műtrágyakrízis problémáira

Cégünk számára kiemelten fontos mind a gazdálkodók, mint az anyatermészet támogatása, ezért termékeink fejlesztése során nagy figyelmet fordítunk a talajvédelemre és a természetes ökoszisztémák fenntartásának biztosítására.

Hiszünk abban, hogy legyen egy termék bármilyen hatékony és eredményes, csak akkor érdemes értékesíteni azt, ha hatására hosszútávon sem romlik a talajszerkezet és a tápanyaghasznosulás. Az általunk fejlesztett Catalist Bio növénykondicionáló rendszer a talajbiológia megkerülésével egyenesen a növényhez juttatja a számukra könnyen felvehető, nagymértékben hasznosuló organikus tápanyagforrásokat. Termékünk használatával csökkenthető a fertőzési nyomás, optimalizálható a termelésbiztonság és mérsékelhető a termelési költség.

Miért válassza tavaszi műtrágya mellé a Catalist Bio növénykondicionálót?

Az erős biokatalizátorként működő Catalist Bio rendszer kialakításakor figyelembe vettünk olyan tudományos innovációkat és felismeréseket, melyek elősegítették, hogy a hagyományos megoldások helyett új utakat találjunk.

Tudta például, hogy a növények teljes energia- és fiziológiásvíz-felhasználásának mintegy 60-80 %-a kizárólag a fehérjeszintézisre megy el? Az általunk kifejlesztett innováció sajátossága, hogy olyan módszert fejlesztettünk ki, mely a természetes fermentáció segítségével, jelentős energiaigény nélkül, a Liebig-hatás elkerülése mellett képes L-aminosavat tartalmazó készítményt előállítani. Vagyis olyan növénykondicionáló módszert hoztunk létre, melynek segítségével megvalósítható a harmonikus növénytáplálás és drasztikusan csökkenthető az eredményes termeléshez szükséges tavaszi műtrágya, illetve az egész éves műtrágyázás mennyisége.

Nézzen szembe a műtrágyakrízis okozta nehézségekkel és készüljön fel a tavaszi műtrágya hozzáférhetőségének korlátozottságára okos megoldásokkal, válassza a Catalist Bio növénykondicionáló rendszert!

Lépjen velünk kapcsolatba, kérje árajánlatunkat!

Ne maradjon le legfrissebb híreinkről. Kövessen minket közösségi oldalainkon is, hogy mindig naprakész lehessen.

Keresés

Témakörök

Korábbi híreink

Termékeink

Termékek

További hírek

Biztosan ki szeretne jelentkezni?