Agrobioscience for farmers

Agrobioscience for farmers

tavaszi műtrágya Agribiotica

Műtrágya vásárlás 2021: a tavaszi műtrágya beszerzésének nehézségei és lehetőségei

Egy valódi gazdálkodó sohasem pihenhet, hiszen a tudatos gazdák számára a december már a következő termelői év megtervezéséről és az előkészületekről szól. Vannak, akik a növekvő műtrágyaárakat látva úgy döntenek, hogy hazardíroznak és a tavaszi műtrágya beszerzésével kivárják a január-februári időszakot. A legtöbben azonban biztosra mennek és már most gondoskodni akarnak az input anyagokról.

A műtrágya vásárlás alapjai

A műtrágya online vásárlás kevésbé elterjedt.

Gyakori, hogy a gazda számára a műtrágya ára és a hatóanyagtartalma mellett fontos a nagykereskedők és gyártók képviselőivel ápolt személyes, bizalmi kapcsolat is. Az idei évben azonban a műtrágya hozzáférhetősége korlátozott; az árak az egekben, a gazdasági év hamarosan lezárul, az általános piaci feszültséget pedig a műtrágya black friday tovább növeli.

A gazdáknak olyan biztosan hozzáférhető, valóban leszállításra kerülő műtrágyakészletekre van szüksége, melyekre stabilan alapozhatják további termelési tevékenységüket. A talán, az esetleg és a meglátjuk egyszerűen nem szerepelhetnek a szótárban.

A jó tavaszi műtrágya jellemzői

A jelenlegi helyzetben a jó tavaszi műtrágya az, amelyik biztosan hozzáférhető, emellett azonban kiemelt fontosságú a műtrágya kijuttatás idejének optimalizálása, valamint a megfelelő tápanyag-összetételű trágya kiválasztása is.

Ennek meghatározásához a műtrágyázás alá kerülő földterület alapos ismeretére, a talajtani összetétel feltárására, valamint a termelt növény egyedi igényeinek pontos ismeretére is szükség van. Ezen adatok kombinációja, valamint a kijuttatott anyagok bedolgozásához megfelelő módszer megválasztása kulcsfontosságú a terméshozamok szempontjából.

A gazdáknak, hogy elkerüljék a tavaszi műtrágya vásárlás hatására nagy valószínűséggel fellépő inputanyag-hiányt, valamint a szállítási kapacitás korlátozottsága miatt fellépő szállítási nehézségeket, most kell döntésre jutniuk.

A tavaszi műtrágya kijuttatás ideje egyre közeledik

A többnyire februárban földbe kerülő sörárpa első vetésének műtrágyázása, valamint az ősszel vetett kalászosok nitrogén utánpótlása az időjárás függvényében akár január végén, február elején is aktuálissá válhat. Az alap- és fejtrágyák hozzáférhetősége megalapozza a teljes termelési év sikerét, ezért a jelenlegi helyzetben a műtrágya kijuttatás ideje pallosként lebeg a gazdák feje felett. Aki biztosra akar menni, nem bízza magát a véletlenre: még az idén vásárol, készlet hiányában pedig a már ismert beszerzési utak helyett új alternatívákat keres.

Az Agribiotica válasza a műtrágyakrízis problémáira

Cégünk számára kiemelten fontos mind a gazdálkodók, mint az anyatermészet támogatása, ezért termékeink fejlesztése során nagy figyelmet fordítunk a talajvédelemre és a természetes ökoszisztémák fenntartásának biztosítására.

Hiszünk abban, hogy legyen egy termék bármilyen hatékony és eredményes, csak akkor érdemes értékesíteni azt, ha hatására hosszútávon sem romlik a talajszerkezet és a tápanyaghasznosulás. Az általunk fejlesztett GrowGreen növénykondicionáló rendszer a talajbiológia megkerülésével egyenesen a növényhez juttatja a számukra könnyen felvehető, nagymértékben hasznosuló organikus tápanyagforrásokat. Termékünk használatával csökkenthető a fertőzési nyomás, optimalizálható a termelésbiztonság és mérsékelhető a termelési költség.

Miért válassza tavaszi műtrágya mellé a GrowGreen növénykondicionálót?

Az erős biokatalizátorként működő GrowGreen rendszer kialakításakor figyelembe vettünk olyan tudományos innovációkat és felismeréseket, melyek elősegítették, hogy a hagyományos megoldások helyett új utakat találjunk.

Tudta például, hogy a növények teljes energia- és fiziológiásvíz-felhasználásának mintegy 60-80 %-a kizárólag a fehérjeszintézisre megy el? Az általunk kifejlesztett innováció sajátossága, hogy olyan módszert fejlesztettünk ki, mely a természetes fermentáció segítségével, jelentős energiaigény nélkül, a Liebig-hatás elkerülése mellett képes L-aminosavat tartalmazó készítményt előállítani. Vagyis olyan növénykondicionáló módszert hoztunk létre, melynek segítségével megvalósítható a harmonikus növénytáplálás és drasztikusan csökkenthető az eredményes termeléshez szükséges tavaszi műtrágya, illetve az egész éves műtrágyázás mennyisége.

Nézzen szembe a műtrágyakrízis okozta nehézségekkel és készüljön fel a tavaszi műtrágya hozzáférhetőségének korlátozottságára okos megoldásokkal, válassza a GrowGreen növénykondicionáló rendszert!

Lépjen velünk kapcsolatba, kérje árajánlatunkat!

További hírek

Biztosan ki szeretne jelentkezni?